Scrabble woordenboek

Gebruik het Scrabble woordenboek.
Gebruik het teken ? voor een blanco blokje
Hartelijk welkom op de startpagina van de website Scrabblemania.nl, die is gemaakt om Scrabble-spelers te helpen. Met de zoekmachine hieronder kunt u de juistheid van woorden controleren en woorden vinden die bestaan uit de letters die u hebt. Scrabble is al sinds 1931 een doorlopende bron van vermaak. Het ontwikkelt de logische denkvaardigheden van zowel kinderen als volwassenen, stimuleert creativiteit en leert de principes van gezonde concurrentie. Onthoud dat je hints alleen als laatste redmiddel moet gebruiken - op die manier zal het plezier van het spel voor jou en je vrienden het grootst zijn. Maak gebruik van het Scrabble-woordenboek!

Als je daarentegen Scrabble speelt in het Frans, maak dan gebruik van de website "Tricher Scrabble". Voor degenen die op zoek zijn naar oplossingen voor kruiswoordraadsels in het Pools, raden we aan om gebruik te maken van de website https://krzyżówka.pl/.

Scrabblemania - het Scrabble woordenboek

Het woordenboek dat door de service wordt gebruikt, is de OSPS - Officiële Scrabble Woordenlijst. Het woordenboek wordt voortdurend bijgewerkt en bevat al meer dan 2,5 miljoen toegestane woorden in het Scrabble-spel. Het stelt u in staat om te controleren of een bepaald woord legaal is en of u het in Scrabble kunt gebruiken of niet. Bovendien biedt het woordenboek de mogelijkheid om te controleren welke toegestane woorden u kunt vormen uit de gegeven letters. Een zeer nuttig hulpmiddel om Scrabble te leren.

Wie benutzt man das Scrabble-Wörterbuch?

Es stehen zwei Optionen zur Verfügung: "Wort überprüfen" und "Wörter suchen mit den angegebenen Buchstaben". Wenn wir überprüfen möchten, ob ein Wort, das wir im Spiel verwenden möchten, zugelassen ist, geben wir es in das Feld "Geben Sie ein Wort oder die Buchstaben ein ..." ein und drücken die Taste "Wort überprüfen". Das Tool zeigt uns, ob das Wort zulässig ist oder nicht. Wenn wir jedoch überprüfen möchten, welche Wörter wir aus den von uns besessenen Buchstaben bilden können, geben wir die Buchstaben in dasselbe Feld "Geben Sie ein Wort oder die Buchstaben ein ..." ein und drücken die Taste "Wörter suchen mit den angegebenen Buchstaben". Das Tool zeigt uns eine Liste aller erlaubten Wörter, die wir aus den von uns angegebenen Buchstaben bilden können.

Woorden uit letters - Uitgebreid zoeken

De pagina biedt ook een speciale optie voor woordzoeken - het uitgebreide zoeken. Om gebruik te maken van de uitgebreide zoekoptie, klik naast het veld "Voer een woord of de letters in ..." op de knop "Uitgebreid zoeken". Nu kunnen we aangeven naar welke woorden we zoeken door bepaalde criteria op te geven. De letters die worden ingevoerd in het eerste veld "Voer een woord of de letters in ..." worden gezocht op basis van het patroon dat wordt ingevoerd in het tweede veld "Uw patroon - Hulp van de site".

Symbolen voor het patroon:

* - willekeurig aantal letters
? – precies één letter

Voorbeelden van het gebruik van het patroon:

P* - alle woorden die beginnen met de letter "P"
*S - alle woorden die eindigen op de letter "S"
T?? – woorden die beginnen met de letter "T" en eindigen met twee willekeurige letters, bijvoorbeeld TAK, TIK
P?A* - woorden die beginnen met "P", de tweede letter is willekeurig, de derde letter "A" eindigt met willekeurige letters, bijvoorbeeld PRACA, PIANINO ...

Nieuwheid! Zoeken naar een patroon met alle letters in het alfabet
Als u * (asterisk) invoert in het eerste veld - worden alle woorden gezocht die passen bij het patroon, rekening houdend met ALLE letters in het alfabet.

Wat zijn anagrammen?

De naam komt van de Griekse woorden: ana- (over) en grámma (letter), en verwijst naar een woord, een uitdrukking of een hele zin die wordt gevormd door de letters of lettergrepen van een ander woord of zin te herschikken en alle letters (klanken of lettergrepen) van het oorspronkelijke materiaal te gebruiken. In spellen zoals Scrabble is het vermogen om letters te herschikken en nieuwe woorden te vormen uiterst nuttig. Met onze tools kunnen we willekeurige anagrammen maken uit de gegeven letters of woorden.

Welke woorden zijn niet toegestaan in het Scrabble-spel?

De lijsten van woorden veranderen voortdurend, en dat geldt ook voor niet-toegestane woorden. Er zijn enkele regels die kunnen helpen om te bepalen of een bepaald woord toegestaan is.
Niet toegestaan zijn:
 • Eigennamen
 • Afkortingen
 • Woorden met een apostrof
 • Woorden met een koppelteken
 • Woorden met letters die niet voorkomen in de Poolse versie van het Scrabble-spel
 • Merknamen en bedrijven
 • Enzovoort
De beste manier is om het woord te controleren met ons gereedschap. Voer het interessante woord in het veld "Voer een woord of letters in ..." in en klik op de knop "Woord controleren". Het gereedschap laat zien of het woord is toegestaan of niet.

Anagram – waarom zo belangrijk? En niet alleen bij een spelletje Scrabble

 

Fans van taalspelletjes kennen ongetwijfeld het begrip anagram. Mocht je het niet gebruiken, vergeet dan niet om bij het volgende potje Scrabble deze strategie toe te passen. Wat is een anagram precies en waarom is het zo’n belangrijk gegeven tijdens een spelletje op het Scrabble bord. In dit artikel leggen we het allemaal uit daarnaast geven we je een paar sterke anagrammen mee, die jij kunt, gaan gebruiken. Niet alleen bij een taalspel, maar ook in het dagelijks leven. Ben jij klaar om je horizon op taalniveau te verleggen? Daar gaan we!

 

Anagram – wat is dat precies?

 

Alles wat je leert begint met een stevige basis, op deze basis bouw je verder aan je ontwikkeling. Daarom beginnen we eerst met de uitleg wat een anagram precies is. Het woord anagram komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘boven de letter’ (ana gramma).

 

Een anagram is een woord of zin, gevormd uit de letters van een ander woord of een andere zin maar dan in een andere volgorde.

 

De eenvoudigste anagrammen zijn woorden waar de letters letterlijk van omgedraaid kunnen worden. Enkele voorbeelden: kat –tak, kop –pok, noot –toon enzovoorts. Dit heet ook wel palindroom.

 

Op internet zijn tools te vinden die anagrammen maken door letters zonder vaste volgorde opnieuw te rangschikken bijvoorbeeld: betaaltermijn – raambiljetten, of juist door de begin en eindletter te verplaatsen, bijvoorbeeld: lebber – rebbel of noemer –roemen. daarnaast zijn er nog veel meer varianten.

 

Leuk weetje is dat anagrammen vroeger werden gebruikt door uitvinders om informatie over hun net uitgevonden zaken te versleutelen voor de concurrentie. Ook bekende en geliefde auteurs gebruiken anagrammen voor hun pseudoniemen bijv: de Nederlandse vvd politicus bolkestein pseudoniem Niels Kobet.

 

Om de bovengenoemde informatie beter te begrijpen en gelijk in de praktijk te brengen kun je een leuke opdracht doen. Schrijf jouw naam op een vel papier, en bedenk aan de hand van de letter een artiesten pseudoniem. We zijn er zeker van dat je op een paar leuke, grappige namen uitkomt en het is een goede training voor jouw grijze cellen!

 

Anagram – verdeelde meningen, die je geld kosten

 

Het maken van anagrammen is een leuke bezigheid, maar soms kunnen anagrammen je ook heel veel kosten. Een leuke anekdote vinden we in een Europese versie van Lotto Weekend Miljonairs. De vrouw in kwestie kreeg een vraag over een anagram, met vier mogelijkheden om uit te kiezen. Ze was niet in staat om het woord te rangschikken. Hulplijn na hulplijn werd gebruikt. Uiteindelijk stopte ze bij deze 500.000 vraag. Op internet brak de ‘hel’ los niemand was het met elkaar eens, iedereen had een andere opvatting.

 

Het verlossende oordeel kwam uiteindelijk uit een woordspel encyclopedie. Anagrammen hoeven in principe niet alle letters te bevatten van het basiswoord. Onthoud deze regel dus goed misschien dat hij ooit van pas gaat komen!

 

Anagram – voorbeelden die je kunt gebruiken tijdens een spelletje!

 

Het maken van anagrammen is een van de populairste woord bezigheden ter wereld. Je hebt maar heel weinig nodig, een pen een vel papier en een goed stel…….je raadt het al, hersenen!

 

Maar niet iedereen kan zich altijd even goed concentreren.

 

Wil jij ook een start maken, maar moet je een beetje op weg worden geholpen, wij helpen graag een handje. De onderstaande voorbeelden kun je soms gebruiken bij een taalspel of onthoud ze goed en gebruik ze op een moment dat jij ze nodig gaat hebben.

 

Voorbeeld van een anagram:

 

Vakantiehuis:

 • huis
 • Vakantie
 • kuitvis
 • kusthaven

Lukt het jou om verder te gaan ?

 

De anagrammen hierboven genoemd zijn populaire voorbeelden, en worden vaak gebruikt bij verschillende woordspellen.

 

Vergeet niet, dat je niet van elk woord een ander woord kunt maken, met andere woorden, niet elk woord is een anagram. Dus als je een keer er echt niet uitkomt bij een woord, vergeet deze eerder genoemde opmerking dan niet. Dat voorkomt boosheid en frustratie.

 

Als het echt niet lukken wil...

 

Zoals we eerder al hebben geschreven is het hartstikke leuk om zelf op papier anagrammen te maken. Het is goed voor jouw grijze cellen en het vergroot ook nog eens jouw woordenschat. Je kunt het zelf spelen of met een groepje. Bij die laatste optie, smaakt een overwinning nog beter!

 

Voor diegene die er echt niet uitkomt en een poos diep nadenkt zonder resultaat zijn er handige hulpmiddelen. Een goed voorbeeld hiervan is de anagram maker, deze tool geeft ons de mogelijke anagram opties weer. Deze handige, gratis tool kun je vinden op het internet en werkt als een zoekmachine. Het gebruik is kinderlijk eenvoudig, maar de vele opties die je als gebruiker hebt, maken dat het een zeer geavanceerde tool is. Door het instellen van filtermogelijkheden, laat het programma ons in seconden zien welke anagram opties er zijn voor het door ons opgegeven woord.

 

Daarnaast is een goede training voor jouw woordenschat en taalkennis en niet alleen voor kinderen. Ben je ambitieus , gebruik je veel taal in je dagelijkse activiteiten? Dan is het echt aan aanrader om je eens te verdiepen in anagrammen!

 

Samenvattend

 

Bovengenoemd artikel is vooral bedoeld voor de liefhebber van taalspellen. Het is naast een leuke bezigheid ook een hele goede training voor de hersenen. We hopen dat het artikel leerzaam en boeiend was niet alleen voor spelletjes liefhebbers.

 

We weten nu wat een anagram precies is en hoe we het kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij een gezellige avond met vrienden of wanneer je in de trein zit, je niks te doen hebt en op een leuke, leerzame manier de tijd wil doden. We hebben ook het bestaan verklapt van anagram makers op het internet. Dit handige hulpmiddel geeft jou de opties weer voor het ingevoerde basiswoord. Nu je dit allemaal weet. maak jij een nog grotere kans op het volgende taalspel te winnen en je woordenschat krijgt ook nog een boost, geweldig toch?

 

De anagram maker is ook een goede tool voor de Scrabbelaar. Of voor iemand die het leuk vindt om met taal bezig te zijn. Leer je een nieuwe taal of wil je jouw niveau verbeteren, denk dan ook eens anagrammen, leuk, leerzaam en vooral laagdrempelig. Zo je maar weer, waar die anagrammen allemaal wel niet goed voor zijn!