Scrabble woordenboek

Gebruik het Scrabble woordenboek.
Gebruik het teken ? voor een blanco blokje
Hartelijk welkom op de startpagina van de website Scrabblemania.nl, die is gemaakt om Scrabble-spelers te helpen. Met de zoekmachine hieronder kunt u de juistheid van woorden controleren en woorden vinden die bestaan uit de letters die u hebt. Scrabble is al sinds 1931 een doorlopende bron van vermaak. Het ontwikkelt de logische denkvaardigheden van zowel kinderen als volwassenen, stimuleert creativiteit en leert de principes van gezonde concurrentie. Onthoud dat je hints alleen als laatste redmiddel moet gebruiken - op die manier zal het plezier van het spel voor jou en je vrienden het grootst zijn. Maak gebruik van het Scrabble-woordenboek!

Als je daarentegen Scrabble speelt in het Frans, maak dan gebruik van de website "Tricher Scrabble". Voor degenen die op zoek zijn naar oplossingen voor kruiswoordraadsels in het Pools, raden we aan om gebruik te maken van de website https://krzyżówka.pl/.

Scrabblemania - het Scrabble woordenboek

Het woordenboek dat door de service wordt gebruikt, is de OSPS - Officiële Scrabble Woordenlijst. Het woordenboek wordt voortdurend bijgewerkt en bevat al meer dan 2,5 miljoen toegestane woorden in het Scrabble-spel. Het stelt u in staat om te controleren of een bepaald woord legaal is en of u het in Scrabble kunt gebruiken of niet. Bovendien biedt het woordenboek de mogelijkheid om te controleren welke toegestane woorden u kunt vormen uit de gegeven letters. Een zeer nuttig hulpmiddel om Scrabble te leren.

Wie benutzt man das Scrabble-Wörterbuch?

Es stehen zwei Optionen zur Verfügung: "Wort überprüfen" und "Wörter suchen mit den angegebenen Buchstaben". Wenn wir überprüfen möchten, ob ein Wort, das wir im Spiel verwenden möchten, zugelassen ist, geben wir es in das Feld "Geben Sie ein Wort oder die Buchstaben ein ..." ein und drücken die Taste "Wort überprüfen". Das Tool zeigt uns, ob das Wort zulässig ist oder nicht. Wenn wir jedoch überprüfen möchten, welche Wörter wir aus den von uns besessenen Buchstaben bilden können, geben wir die Buchstaben in dasselbe Feld "Geben Sie ein Wort oder die Buchstaben ein ..." ein und drücken die Taste "Wörter suchen mit den angegebenen Buchstaben". Das Tool zeigt uns eine Liste aller erlaubten Wörter, die wir aus den von uns angegebenen Buchstaben bilden können.

Woorden uit letters - Uitgebreid zoeken

De pagina biedt ook een speciale optie voor woordzoeken - het uitgebreide zoeken. Om gebruik te maken van de uitgebreide zoekoptie, klik naast het veld "Voer een woord of de letters in ..." op de knop "Uitgebreid zoeken". Nu kunnen we aangeven naar welke woorden we zoeken door bepaalde criteria op te geven. De letters die worden ingevoerd in het eerste veld "Voer een woord of de letters in ..." worden gezocht op basis van het patroon dat wordt ingevoerd in het tweede veld "Uw patroon - Hulp van de site".

Symbolen voor het patroon:

* - willekeurig aantal letters
? – precies één letter

Voorbeelden van het gebruik van het patroon:

P* - alle woorden die beginnen met de letter "P"
*S - alle woorden die eindigen op de letter "S"
T?? – woorden die beginnen met de letter "T" en eindigen met twee willekeurige letters, bijvoorbeeld TAK, TIK
P?A* - woorden die beginnen met "P", de tweede letter is willekeurig, de derde letter "A" eindigt met willekeurige letters, bijvoorbeeld PRACA, PIANINO ...

Nieuwheid! Zoeken naar een patroon met alle letters in het alfabet
Als u * (asterisk) invoert in het eerste veld - worden alle woorden gezocht die passen bij het patroon, rekening houdend met ALLE letters in het alfabet.

Wat zijn anagrammen?

De naam komt van de Griekse woorden: ana- (over) en grámma (letter), en verwijst naar een woord, een uitdrukking of een hele zin die wordt gevormd door de letters of lettergrepen van een ander woord of zin te herschikken en alle letters (klanken of lettergrepen) van het oorspronkelijke materiaal te gebruiken. In spellen zoals Scrabble is het vermogen om letters te herschikken en nieuwe woorden te vormen uiterst nuttig. Met onze tools kunnen we willekeurige anagrammen maken uit de gegeven letters of woorden.

Welke woorden zijn niet toegestaan in het Scrabble-spel?

De lijsten van woorden veranderen voortdurend, en dat geldt ook voor niet-toegestane woorden. Er zijn enkele regels die kunnen helpen om te bepalen of een bepaald woord toegestaan is.
Niet toegestaan zijn:
 • Eigennamen
 • Afkortingen
 • Woorden met een apostrof
 • Woorden met een koppelteken
 • Woorden met letters die niet voorkomen in de Poolse versie van het Scrabble-spel
 • Merknamen en bedrijven
 • Enzovoort
De beste manier is om het woord te controleren met ons gereedschap. Voer het interessante woord in het veld "Voer een woord of letters in ..." in en klik op de knop "Woord controleren". Het gereedschap laat zien of het woord is toegestaan of niet.

Woorden maken – welke hulpmiddelen kunnen we hiervoor gebruiken?

 

Het spel Scrabble is een van de meest populaire bordspellen ter wereld. Ook wel logisch, want het is niet moeilijk te begrijpen het is leerzaam en de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is voor jong en oud te spelen, iedereen kan zijn of haar niveau van taalkennis erin kwijt. In dit artikel gaan we het hebben over handige hulpmiddelen die jou gaan helpen om beter te worden in het maken van woorden uit een basiswoord, nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

 

Woorden maken – wat houdt het precies in?

 

In de jaren 90 werd er haast overal Scrabble gespeeld in de huiskamer, in de keuken en soms zelfs op de gang! Dit leuke taalspel is bedacht door architect Alfred Butts en heeft de interesse van vele ter wereld getrokken. Zelf nu is het nog steeds erg populair. Scrabble ligt aan de basis van veel andere taalspelletjes die nu op de markt te vinden zijn. Overal ter wereld kun je woorden maken op een heel eenvoudige manier, het enige wat je echt nodig hebt is een pen en een vel papier.

 

Daarnaast is dit spelletje een uitstekende training voor jouw grijze cellen. Je kunt even ontspannen de tijd doden tijdens een lange reis of een gezellige Scrabble avond hebben met vrienden. Ook kinderen kunnen woorden maken, hierdoor krijgen kinderen meer taalgevoel en het vergroot hun woordenschat aanzienlijk. Woorden maken heeft zoveel pluspunten!

 

Woorden maken – hoe te leggen?

 

In dit spel is de de beste regel, dat er geen regels zijn! Woorden maken kunnen we op veel manieren doen. We kunnen de letters van een woord helemaal opnieuw rangschikken, de volgorde omdraaien, bijvoorbeeld pok – kop. Of maar een select aantal letters van het basiswoord gebruiken. Wat wel erg handig is en misverstanden achteraf voorkomt, is welke regels er tijdens elk potje gelden bij het woorden maken.

 

Bij Scrabble kunnen maximaal 4 en minimaal 2 deelnemers meedoen. Nieuwe woorden die je kunt leggen aan de hand van jouw eerder getrokken letters, moeten aansluiten op de al gelegde letters op het speelbord. De winnaar is degene met de meeste punten die corresponderen met het toegekende punten percentage bij de gelegde letters.Een goede strategie is het leggen van korte woorden aan bestaande woorden die gelegd zijn. Op deze manier hark je punten binnen zonder heel veel letters te gebruiken!

 

Het basisspel woorden maken kun je ook heel eenvoudig zelf spelen. Wanneer je niet in de gelegenheid bent om te spelen met anderen. Wat je nodig hebt is een pen en een vel papier. Schrijf en woord op bijvoorbeeld KATTENBAK of je eigen naam en achternaam en maak zoveel mogelijk nieuwe woorden met de letters uit het basiswoord.

 

Woorden maken – woordenmaker doet het werk voor ons!

 

Soms is het erg lastig om nieuwe woorden te maken uit de letters die men heeft. Soms heb je gewoon een dipje in jouw denkvermogen, maar soms zijn de combinaties die te leggen zijn heel moeilijk te vinden. Woorden maken is dan knap lastig en frustrerend! Gelukkig is er een handig hulpmiddel op het internet te vinden, dat ook nog eena gratis is, geweldig toch? We hebben het over een woordgenerator, die als een soort zoekmachine te werk gaat. Je vult jouw letters in, volgorde van invoer is niet belangrijk en de woordgenerator laat gelijk aan jou de te maken mogelijkheden zien.

 

Daarnaast zijn er woordgeneratoren die nog meer opties bieden. Vind je anagrammen maken leuk en interessant? Maar kom je er bij bepaalde woorden niet uit? Niet elk woord is namelijk geschikt als anagram, de woorden generator laat jou snel zien of het woord wel een anagram kan zijn, dat bespaard jou een heleboel mogelijke frustratie en verloren tijd!

 

De hierboven genoemde tool, is ook heel handig om te controleren of een woord daadwerkelijk bestaat, zodat je het later eventueel kunt gebruiken bij een gezellig spelletje Scrabble, zo is het altijd duidelijk of het woord bestaat en wordt een eventuele discussie over of het woord dan wel of niet bestaat, gelijk in de kiem gesmoord.

 

Woorden maken, met moeilijk te leggen letters!

 

Ben je een slechte, matige of juist een hele goede Scrabbelaar? Sommige letters komen niet heel vaak voor en zijn daarom lastig te leggen op het Scrabblebord. Je moet hierbij denken aan woorden met:

 • Letter Q
 • Letter X
 • Letter Y

 

Je zult vast denken dat zijn maar drie letters, dat valt toch reuze mee. Maar toch zijn deze letters bij een enerverend potje Scrabble, waar de spanning soms om te snijden is, niet altijd even voor de handliggend en makkelijk te bedenken. In dit soort situaties is een Scrabble woordenboek heel handig of een online programma woorden maken, zoals eerder hierboven beschreven. Zo kun jij op een heel eenvoudige manier jouw taalniveau en kennis opkrikken, en laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet?

 

Natuurlijk willen wij jou graag een handje helpen met deze moeilijk te leggen letters. Onthoud ze dus goed, je kunt ze later eventueel altijd opvoeren tijdens een spelletje woorden maken, daarom hieronder een paar voorbeelden.

 

Woorden met een Q erin :

 • quiz
 • quad
 • quorum
 • squash
 • quotum
 • quizje
 • cheque
 • kumquat
 • exquise
 • bouquet
 • coquille
 • aquaduct
 • loquent
 • petanque
 • Quotes
 • Quotumbeleid
 • Quotumgroei
 • Quizvraag

 

Woorden met een X erin :

 • wax
 • box
 • codex
 • taxus
 • suffix
 • duplex
 • exces
 • luxer
 • hapax
 • mixje
 • slowfox
 • complex
 • flexwerk
 • exequien
 • toxicums
 • syrinx
 • Xenofobisch
 • cakemix
 • Xylografie

 

Woorden met een Y erin :

 • yup
 • yel
 • dummy
 • yucca
 • funky
 • guppy
 • curry
 • husky
 • cyclisch
 • mycelium
 • symbool
 • cycloop
 • cynicus
 • hype
 • baby
 • Yoghurtsmaak
 • Yamswortel
 • Yuppenwijken
 • Yammen

 

Er zijn nog veel meer woorden te bedenken, maar we laten ook graag een beetje denkwerk aan jullie zelf over. Dus, mocht je er niet zelf uitkomen dan is er altijd een handig hulpmiddel te vinden als een bijvoorbeeld een woordgenerator. Wat nog een bijkomend en groot voordeel is, van een woordgenerator is het feit dat deze niet perse in het Nederlands hoeft te functioneren,, mocht je aan een andere taal willen werken, bijvoorbeeld het Engels dan kan dit ook heel eenvoudig, door het instellen van de juiste filters. Eenvoudig een erg leerzaam dus, dat woorden maken, waar wacht jij nog op? Hup ga nu maar aan de slag!