Scrabble woordenboek

Gebruik het Scrabble woordenboek.
Gebruik het teken ? voor een blanco blokje
Hartelijk welkom op de startpagina van de website Scrabblemania.nl, die is gemaakt om Scrabble-spelers te helpen. Met de zoekmachine hieronder kunt u de juistheid van woorden controleren en woorden vinden die bestaan uit de letters die u hebt. Scrabble is al sinds 1931 een doorlopende bron van vermaak. Het ontwikkelt de logische denkvaardigheden van zowel kinderen als volwassenen, stimuleert creativiteit en leert de principes van gezonde concurrentie. Onthoud dat je hints alleen als laatste redmiddel moet gebruiken - op die manier zal het plezier van het spel voor jou en je vrienden het grootst zijn. Maak gebruik van het Scrabble-woordenboek!

Als je daarentegen Scrabble speelt in het Frans, maak dan gebruik van de website "Tricher Scrabble". Voor degenen die op zoek zijn naar oplossingen voor kruiswoordraadsels in het Pools, raden we aan om gebruik te maken van de website https://krzyżówka.pl/.

Scrabblemania - het Scrabble woordenboek

Het woordenboek dat door de service wordt gebruikt, is de OSPS - Officiële Scrabble Woordenlijst. Het woordenboek wordt voortdurend bijgewerkt en bevat al meer dan 2,5 miljoen toegestane woorden in het Scrabble-spel. Het stelt u in staat om te controleren of een bepaald woord legaal is en of u het in Scrabble kunt gebruiken of niet. Bovendien biedt het woordenboek de mogelijkheid om te controleren welke toegestane woorden u kunt vormen uit de gegeven letters. Een zeer nuttig hulpmiddel om Scrabble te leren.

Wie benutzt man das Scrabble-Wörterbuch?

Es stehen zwei Optionen zur Verfügung: "Wort überprüfen" und "Wörter suchen mit den angegebenen Buchstaben". Wenn wir überprüfen möchten, ob ein Wort, das wir im Spiel verwenden möchten, zugelassen ist, geben wir es in das Feld "Geben Sie ein Wort oder die Buchstaben ein ..." ein und drücken die Taste "Wort überprüfen". Das Tool zeigt uns, ob das Wort zulässig ist oder nicht. Wenn wir jedoch überprüfen möchten, welche Wörter wir aus den von uns besessenen Buchstaben bilden können, geben wir die Buchstaben in dasselbe Feld "Geben Sie ein Wort oder die Buchstaben ein ..." ein und drücken die Taste "Wörter suchen mit den angegebenen Buchstaben". Das Tool zeigt uns eine Liste aller erlaubten Wörter, die wir aus den von uns angegebenen Buchstaben bilden können.

Woorden uit letters - Uitgebreid zoeken

De pagina biedt ook een speciale optie voor woordzoeken - het uitgebreide zoeken. Om gebruik te maken van de uitgebreide zoekoptie, klik naast het veld "Voer een woord of de letters in ..." op de knop "Uitgebreid zoeken". Nu kunnen we aangeven naar welke woorden we zoeken door bepaalde criteria op te geven. De letters die worden ingevoerd in het eerste veld "Voer een woord of de letters in ..." worden gezocht op basis van het patroon dat wordt ingevoerd in het tweede veld "Uw patroon - Hulp van de site".

Symbolen voor het patroon:

* - willekeurig aantal letters
? – precies één letter

Voorbeelden van het gebruik van het patroon:

P* - alle woorden die beginnen met de letter "P"
*S - alle woorden die eindigen op de letter "S"
T?? – woorden die beginnen met de letter "T" en eindigen met twee willekeurige letters, bijvoorbeeld TAK, TIK
P?A* - woorden die beginnen met "P", de tweede letter is willekeurig, de derde letter "A" eindigt met willekeurige letters, bijvoorbeeld PRACA, PIANINO ...

Nieuwheid! Zoeken naar een patroon met alle letters in het alfabet
Als u * (asterisk) invoert in het eerste veld - worden alle woorden gezocht die passen bij het patroon, rekening houdend met ALLE letters in het alfabet.

Wat zijn anagrammen?

De naam komt van de Griekse woorden: ana- (over) en grámma (letter), en verwijst naar een woord, een uitdrukking of een hele zin die wordt gevormd door de letters of lettergrepen van een ander woord of zin te herschikken en alle letters (klanken of lettergrepen) van het oorspronkelijke materiaal te gebruiken. In spellen zoals Scrabble is het vermogen om letters te herschikken en nieuwe woorden te vormen uiterst nuttig. Met onze tools kunnen we willekeurige anagrammen maken uit de gegeven letters of woorden.

Welke woorden zijn niet toegestaan in het Scrabble-spel?

De lijsten van woorden veranderen voortdurend, en dat geldt ook voor niet-toegestane woorden. Er zijn enkele regels die kunnen helpen om te bepalen of een bepaald woord toegestaan is.
Niet toegestaan zijn:
 • Eigennamen
 • Afkortingen
 • Woorden met een apostrof
 • Woorden met een koppelteken
 • Woorden met letters die niet voorkomen in de Poolse versie van het Scrabble-spel
 • Merknamen en bedrijven
 • Enzovoort
De beste manier is om het woord te controleren met ons gereedschap. Voer het interessante woord in het veld "Voer een woord of letters in ..." in en klik op de knop "Woord controleren". Het gereedschap laat zien of het woord is toegestaan of niet.

Woorden met Q – niet de makkelijkste woorden om te leggen

 

Al in de jaren 90 van de vorige eeuw , was het bordspel Scrabble al erg populair. Het uit het Scrabble zakje halen van letters en vervolgens leggen van woorden deed menig voorhoofd fronsen. Ondanks het verstrijken van de vele jaren sinds die tijd, is het diepe nadenken en fronsen gebleven. Inmiddels heeft het oorspronkelijke Scrabble vele varianten ernaast gekregen. Naast het vertrouwde kartonnen bord, is online ook een wereld opengegaan voor hulpmiddelen bij een spelletje Scrabble. Het leggen van moeilijke woorden met Q is tegenwoordig een stuk makkelijker geworden met de komst van een online Scrabble woordenboek.

 

Woorden met Q – hoe ontstaan en hoe te leggen

 

Bijna iedereen weet wel wat Scrabble is en wat het ongeveer inhoud. Het spel Scrabble is bedacht in het jaar 1931, door Alfred Butts, die in die tijd een werkloze architect was. Een opvallend gegeven is dat in de tijd van Butts geen spel fabrikant er brood in zag het spel te gaan uitgeven, de reden: mensen zouden het te saai vinden. Hierdoor was de uitvinder genoodzaakt op het spel zelf te gaan produceren, hij kreeg hierbij hulp van uitvinder en gepensioneerd ambtenaar James Brunot. Butts en Brunot maakten samen in een garage ongeveer 200 spellen per week, niet wetende dat Scrabble een van de meest populaire bordspellen ter wereld zou gaan worden.

 

Een spelletje Scrabble kan door 2 tot 4 personen worden gespeeld. Spelers pakken blind blokjes, in de Nederlandse versie zijn 100 blokjes beschikbaar, waarvan er 2 blanco zijn, deze kunnen een letter naar keuze bevatten. Blokjes kunnen worden gelegd op een speelbord, om zo een woord te vormen. Elke speler moet minimaal 1 letter gebruiken die al op het bord ligt. Een fascinerend woordspel dat zeker voor plezier zorgt!

 

In de loop van de tijd en door de ontwikkeling van het internet zijn er veel handige hulpmiddelen ontstaan, die helpen bij het leggen van bijvoorbeeld moeilijke woorden met q en andere letters. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is het online Scrabble woordenboek. Dit hulpmiddel laat eenvoudig zien of een bedacht woord wel degelijk bestaat en toelaatbaar is bij een spelletje Scrabble en of we eventueel bonuspunten kunnen krijgen met het gemaakte woord. Maar dit is lang niet alles, wat dit handige hulpmiddel ons kan bieden!

 

Woorden met Q – hoe te leggen met online Scrabble woordenboek?

 

Als jullie het online Scrabble woordenboek nog niet kennen, dan is het nu de tijd om daar achter te komen, zeker als er een spelletje Scrabble met vrienden of kennissen op de planning staat! Woorden die tijdens een spelletje gelegd mogen worden moeten hun basis vinden in de officiële Scrabble woordenlijst van Van Dale, Deze lijst bevat al vele herdrukken, de lijst is dus dynamisch. Het online Scrabble woordenboek, geeft ons snel en makkelijk uitsluitsel of een moeilijk te leggen woorden met Q of andere letters toegestaan zijn en of we extra bonuspunten kunnen vergaren, erg handig dus! Daarnaast heeft het online woordenboek ons ook een weergave van de te leggen woorden aan de hand van onze letters. Dit is niet alleen maar handig, maar ook nog eens leerzaam, omdat we onze taalvaardigheid op deze manier steeds een beetje kunnen verrijken.

 

De officiële Scrabble woordenlijst is een goede hulp bij een spelletje Scrabble in onze eigen taal, het Nederlands. Willen we Scrabble voor onszelf naar een hoger plan tillen? Meer spanning en moeilijker maken? Dan kunnen we een spelletje spelen in bijvoorbeeld het Engels.

 

Het online woordenboek biedt ons een uitgelezen kans voor deze variatie. Het werkt als een zoekmachine. Vul je woord in en controleer of het toegelaten is en bestaat, daarnaast kun je gelijk checken of er extra punten te verdienen zijn voor jouw gelegde woord. Een fluitje van een cent, ja toch?

 

Woorden met Q – online hulpmiddel waar nog meer handig voor?

 

Het online woordenboek voor de Scrabble speler is niet alleen bedoeld voor Scrabble. We kunnen ook aan onze woordenschat werken. Een uitgebalanceerde (dagelijkse) oefening vergroot onze ‘interne’ woordenlijst. En vergroot onze kans op winst bij een volgend spelletje Scrabble.

 

Met een online Scrabble woordenboek, gaat een mogelijkheid van vele opties voor de gebruiker open. Moeilijke woorden met een Q kunnen snel worden getoond door het online programma, je kunt een beginletter instellen, woorden controleren of de lengte van een gewenst woord invoeren. Maar ook kan deze tool je snel inzicht geven in de te leggen woorden, die jij eerder uit het zakje hebt getrokken. En als je dacht dat dit alles was? Het beste van dit hulpmiddel hebben we voor het laatst bewaard!

 

Sommige hebben een ingebouwde functie van een trainer. Met deze functie is het mogelijk om alleen aan je Scrabble vaardigheden te werken, zonder de noodzaak van ander fysieke spelers. We kunnen onze spel geschiedenis teruglezen en hiervan leren, dankzij de analysefunctie kunnen we zien welke woorden we hadden, kunnen leggen voor het hoogst toegekende puntenaantal. Daar komt nog bij dat we ook kunnen analyseren hoeveel punten aan onze neus zijn voorbijgegaan. Soms is dit frustrerend om te zien, hoe je zelf bent als speler, maar het is zo ontzettend leerzaam en je wordt er een veel betere speler van!

 

Woorden met Q – leggen van sterke woorden online, samengevat

 

Hierboven hebben we het al uitgebreid gehad hoe je bijvoorbeeld moeilijke woorden met Q legt of woorden opzoekt. Het online Scrabble woordenboek is ook zeer goed hulpmiddel bij andere taalspellen. Deze tool is laagdrempelig, maar zo ontzettend handig en geavanceerd, de voordelen op een rij:

 • Weergave van de te leggen woorden aan de hand van letter die in bezit zijn
 • Door het filter kunnen we gezochte woorden aanpassen aan het gewenste aantal letters.
 • We kunnen aangeven wat de beginletter moet zijn of welke letters het middenstuk moet bevatten, zodat we onze woorden op het bord kunnen aansluiten op al gelegde woorden.
 • We kunnen zelfstandig en wanneer we maar willen, trainen en werken aan onze vaardigheden, zonder hulp van andere mensen.
 • De analysefunctie geeft ons de mogelijk ons spelgedrag zorgvuldig na te gaan, wat zijn onze zwakke spel punten en wat hadden we beter kunnen doen.
 • Het online woordenboek is niet gebonden aan een specifieke taal. we kunnen onze talenkennis uitbreiden, onderhouden en vooral afwisseling en plezier hebben tijdens het spel.
 • We leren nieuwe woorden, de juiste spelling. We werken aan onze taalvaardigheid op een eenvoudige en leuke manier, dit komt ons elke dag ten goede!

 

Het online Scrabble woordenboek is een geweldige tool bij Scrabble. Moeilijke woorden met een Q leggen wordt veel hiermee veel eenvoudiger. Woorden zijn voor een groot deel afgeleid uit de officiële woordenlijst. Waardoor jij als speler zeker kunt zijn van de correctheid van woorden. Waar wachten we nog op? Zin in een heerlijk enerverend spelletje Scrabble?