Scrabble woordenboek

Gebruik het Scrabble woordenboek.
Gebruik het teken ? voor een blanco blokje
Hartelijk welkom op de startpagina van de website Scrabblemania.nl, die is gemaakt om Scrabble-spelers te helpen. Met de zoekmachine hieronder kunt u de juistheid van woorden controleren en woorden vinden die bestaan uit de letters die u hebt. Scrabble is al sinds 1931 een doorlopende bron van vermaak. Het ontwikkelt de logische denkvaardigheden van zowel kinderen als volwassenen, stimuleert creativiteit en leert de principes van gezonde concurrentie. Onthoud dat je hints alleen als laatste redmiddel moet gebruiken - op die manier zal het plezier van het spel voor jou en je vrienden het grootst zijn. Maak gebruik van het Scrabble-woordenboek!

Als je daarentegen Scrabble speelt in het Frans, maak dan gebruik van de website "Tricher Scrabble". Voor degenen die op zoek zijn naar oplossingen voor kruiswoordraadsels in het Pools, raden we aan om gebruik te maken van de website https://krzyżówka.pl/.

Scrabblemania - het Scrabble woordenboek

Het woordenboek dat door de service wordt gebruikt, is de OSPS - Officiële Scrabble Woordenlijst. Het woordenboek wordt voortdurend bijgewerkt en bevat al meer dan 2,5 miljoen toegestane woorden in het Scrabble-spel. Het stelt u in staat om te controleren of een bepaald woord legaal is en of u het in Scrabble kunt gebruiken of niet. Bovendien biedt het woordenboek de mogelijkheid om te controleren welke toegestane woorden u kunt vormen uit de gegeven letters. Een zeer nuttig hulpmiddel om Scrabble te leren.

Wie benutzt man das Scrabble-Wörterbuch?

Es stehen zwei Optionen zur Verfügung: "Wort überprüfen" und "Wörter suchen mit den angegebenen Buchstaben". Wenn wir überprüfen möchten, ob ein Wort, das wir im Spiel verwenden möchten, zugelassen ist, geben wir es in das Feld "Geben Sie ein Wort oder die Buchstaben ein ..." ein und drücken die Taste "Wort überprüfen". Das Tool zeigt uns, ob das Wort zulässig ist oder nicht. Wenn wir jedoch überprüfen möchten, welche Wörter wir aus den von uns besessenen Buchstaben bilden können, geben wir die Buchstaben in dasselbe Feld "Geben Sie ein Wort oder die Buchstaben ein ..." ein und drücken die Taste "Wörter suchen mit den angegebenen Buchstaben". Das Tool zeigt uns eine Liste aller erlaubten Wörter, die wir aus den von uns angegebenen Buchstaben bilden können.

Woorden uit letters - Uitgebreid zoeken

De pagina biedt ook een speciale optie voor woordzoeken - het uitgebreide zoeken. Om gebruik te maken van de uitgebreide zoekoptie, klik naast het veld "Voer een woord of de letters in ..." op de knop "Uitgebreid zoeken". Nu kunnen we aangeven naar welke woorden we zoeken door bepaalde criteria op te geven. De letters die worden ingevoerd in het eerste veld "Voer een woord of de letters in ..." worden gezocht op basis van het patroon dat wordt ingevoerd in het tweede veld "Uw patroon - Hulp van de site".

Symbolen voor het patroon:

* - willekeurig aantal letters
? – precies één letter

Voorbeelden van het gebruik van het patroon:

P* - alle woorden die beginnen met de letter "P"
*S - alle woorden die eindigen op de letter "S"
T?? – woorden die beginnen met de letter "T" en eindigen met twee willekeurige letters, bijvoorbeeld TAK, TIK
P?A* - woorden die beginnen met "P", de tweede letter is willekeurig, de derde letter "A" eindigt met willekeurige letters, bijvoorbeeld PRACA, PIANINO ...

Nieuwheid! Zoeken naar een patroon met alle letters in het alfabet
Als u * (asterisk) invoert in het eerste veld - worden alle woorden gezocht die passen bij het patroon, rekening houdend met ALLE letters in het alfabet.

Wat zijn anagrammen?

De naam komt van de Griekse woorden: ana- (over) en grámma (letter), en verwijst naar een woord, een uitdrukking of een hele zin die wordt gevormd door de letters of lettergrepen van een ander woord of zin te herschikken en alle letters (klanken of lettergrepen) van het oorspronkelijke materiaal te gebruiken. In spellen zoals Scrabble is het vermogen om letters te herschikken en nieuwe woorden te vormen uiterst nuttig. Met onze tools kunnen we willekeurige anagrammen maken uit de gegeven letters of woorden.

Welke woorden zijn niet toegestaan in het Scrabble-spel?

De lijsten van woorden veranderen voortdurend, en dat geldt ook voor niet-toegestane woorden. Er zijn enkele regels die kunnen helpen om te bepalen of een bepaald woord toegestaan is.
Niet toegestaan zijn:
 • Eigennamen
 • Afkortingen
 • Woorden met een apostrof
 • Woorden met een koppelteken
 • Woorden met letters die niet voorkomen in de Poolse versie van het Scrabble-spel
 • Merknamen en bedrijven
 • Enzovoort
De beste manier is om het woord te controleren met ons gereedschap. Voer het interessante woord in het veld "Voer een woord of letters in ..." in en klik op de knop "Woord controleren". Het gereedschap laat zien of het woord is toegestaan of niet.

Woorden met Y – creatieve bezigheid die leuk en ook nog leerzaam is!

 

Jouw vrije tijd thuis hoeft absoluut niet saai te zijn. Laat jouw verbeelding en creativiteit de vrije loop. Verbeelding is niet alleen voor kinderen bestemd! Denk jij er ook wel eens aan hoe nuttig en leerzaam jouw vrije tijd te besteden op een leuke manier? Nou wij hebben een suggestie: Woorden maken, het is laagdrempelig, je kunt het namelijk met meerdere mensen spelen of alleen, het enige wat je nodig hebt, is een momentje tijd een pen en een vel papier, ga jij als winnaar uit de bus komen? Kies dan voor moeilijke woorden, bijvoorbeeld: woorden met een Y.

 

Woorden met Y – woorden maken, leuk voor jong en oud!

 

Het maken en leggen van woorden begint zijn populariteit in de jaren 90 en dat allemaal door het door ons zo bekende bordspel Scrabble. Ondanks dat de jaren zijn verstreken er vele andere leuke activiteiten op de markt zijn gekomen is en blijft het leggen van woorden mateloos populair. Geen wonder, het is een leuke bezigheid die voor jong en oud zeer plezierig is. De spelregels zijn helder en duidelijk voor iedereen. Hele groepen mensen zijn gezellig in de weer met woorden leggen, wie gaat er winnen? Wie legt de moeilijkste woorden? Denk daarbij aan woorden met een Y erin. Wie gaat er als winnaar uit de bus komen? Opa? Je zus? Of toch jij? Echt een gezellige tijd met z’n allen is gegarandeerd.

 

We hebben het nu vooral gehad over de leuke, gezellige kant van woorden leggen, maar er is ook nog een ander zeer positief aspect, dat we nog niet hebben belicht

 

Bij het maken van woorden, gebruik je veel grijze cellen, een goede hersentraining dus! Maar dat niet alleen, ook jouw woordenschat krijgt een enorme boost. Niet alleen leuk dus! Maar ook heel leerzaam en goed voor jouw koppie! We raden dus een spelletje Scrabble aan iedereen aan, ongeacht de leeftijd.

 

Mocht je nou toevallig geen bordspel Scrabble in de kast hebben staan, niet getreurd, wij hebben de oplossing voor jou! Zodat jij toch op een leuke en creatieve wijze jouw creativiteit kwijt kunt me het maken van moeilijke woorden met Y.

 

Woorden met Y – de hele familie zit al klaar voor een gezellig en leerzaam potje!

 

Je kent het vast wel, buiten is het druilerig niet uitnodigend weer. Jij zit met een groepje vrienden verveeld op de bank. Er is niks op tv, leuke series zijn al gezien en de bordspellen in de kast, gaan jullie ook niet in de stemming brengen. Wij hebben een tip! Ga woorden maken! Hebben jullie dat spel niet? Geen zorgen het enige wat jullie nodig gaan hebben zijn een pen en wat vellen papier!

 

Zo weinig heb je maar nodig voor een leuke en gezellige tijd. De nadenk marathon is begonnen! Schrijf op een vel papier een woord dat jou te binnen schiet, het mag elk woord zijn. Hoe langer het woord hoe meer mogelijkheden je gaat hebben, wil je het moeilijk maken gebruik dan moeilijke letters, denk hierbij aan woorden met Y. Nu gaat jouw tijd in, je hebt vijf hele minuten om van de letters uit jouw woord nieuwe woorden te maken!

 

Laten we een voorbeeld nemen laten we als basiswoord het woord SKYBOXJE nemen gelijk lekker moeilijk omdat het binnen de groep woorden met Y valt. Je stelt samen van te voren zelf de spelregels vast, bijvoorbeeld: moeten alle letters gebruikt worden bij het maken? Moet het beginnen met een bepaalde letter? Of eindigen op een bepaalde letter? Of laat je juist dat helemaal vrij en gaat het alleen maar om het hoogste aantal nieuw, gemaakte woorden?

 

Wij geven alvast een klein opzetje:

 • sokje
 • ex
 • bes
 • boek
 • bokjes
 • skybox
 • bosje

Aan de hand van ons taalniveau kom je op een bepaald aantal woorden. Je komt dus door veel te spelen steeds op meer en meer woorden. Ook kinderen hebben naast plezier veel aan dit spel, ze leren de spelling en vergroten hun woordenschat. Het is dus ook leerzaam en leuk om dit samen met je kroost te spelen!

 

Maar woorden maken kun je ook heel eenvoudig zelfstandig. Het gaat verveling tegen en is een goede training voor de grijze massa in jouw hoofd. Dus ga nou eens aan de slag met het maken van woorden!

 

Niet de meest makkelijke, maar oh zo leuk!

 

Woorden met Y – er zijn woorden die zich makkelijk lenen voor het maken van andere woorden. Andere woorden zijn een stuk moeilijker, je moet dan denken aan woorden met Y. Hieronder geven we een overzicht van woorden met een Y er zijn meer, maar door deze goed te onthouden train jij jouw geheugen en maak jij de volgende keer dat je speelt meer kans om met de overwinning aan de haal te gaan.

 

Woorden die beginnen met een Y , daar zijn er niet zoveel van in de Nederlandse taal. Hieronder een lijst met enkele voorbeelden.

 • yucca
 • Yeti
 • Yups
 • yep
 • yam
 • yup
 • yorkshire
 • Yogafestival
 • Ypsilon
 • yoga
 • Yahtzeeën

Maar zoals eerder al aangegeven we stellen zelf de regels vast. Dus we kunnen ook als regel vaststellen dat woorden met Y, niet perse de Y als beginletter moeten hebben dat maakt het al een stuk eenvoudiger, niet dan? Hieronder enkele voorbeelden:

 • boycot
 • cyclus
 • type
 • fysiek
 • cyberpesten
 • essay

Zo zie je maar, dat je toch redelijk woorden met Y kunt leggen. En zeg nou eerlijk een overwinning waar moeite voor gedaan is, smaakt toch veel zoeter?

 

Veel mensen vinden het maken van woorden met een J erin moeilijk, vreemd vinden wij. Als goede tip kunnen we veel verkleinwoorden opvoeren, maar denk ook aan de combinatie ij enkele voorbeelden:

 • takje
 • tandje
 • hondje
 • paardje
 • ijs
 • vijg
 • blijf

 

Hoe te maken met handige hulpmiddelen!

 

Woorden met Y – het maken van nieuwe woorden uit een basiswoord kan veel plezier, hersengekraak en humor opleveren. Maar om tot het beste resultaat te komen is een open geest en rijke woordenschat echt een must. Maar hoe lukt je dat? Een handig online en gratis hulpmiddel hiervoor is een online woordgenerator. Deze handige tool gaat jou zeker helpen aan die overwinning bij Scrabble en je woordenschat wordt alsmaar groter, zeker een aanrader dus!

 

De woordgenerator helpt als jij er even niet uitkomt en geeft jou net dat extra zetje in de goede denkrichting! Het gebruik is kinderlijk eenvoudig maar de filteropties zijn enorm. De woordgenerator laat ons zien welke welke woorden we kunnen maken van de ingevoerde letters. Daarnaast kunnen we als gebruiker filteren op een aantal zaken, bijvoorbeeld:

 • het aantal tekens
 • begin en eindletter
 • de taal
 • synoniemen van het basiswoord

De woordgenerator help dus niet alleen bij moeilijkheden, zoals woorden met Y, maar kan ook heel handig zijn om je taalniveau in een vreemde taal bij te spijkeren. Een tip van ons noteer dagelijks vijf woorden en leer deze uit je hoofd.

 

Woorden met Y – samenvattend

 

We hopen oprecht dat we jou goed hebben kunnen informeren over het maken van woorden, ook de moeilijke, woorden met Y. We hebben je enkele tips en voorbeelden meegegeven, doe daar zeker je voordeel mee!

 

Wil niemand of heeft niemand de tijd om met jou een potje woorden maken te spelen, laat je dan niet kisten en speel gezellig een potje alleen. Want laten we eerlijk zijn, het belangrijkste is toch dat de spelers bij woorden maken intelligent zijn ;)