Scrabble woordenboek

Gebruik het Scrabble woordenboek.
Gebruik het teken ? voor een blanco blokje
Hartelijk welkom op de startpagina van de website Scrabblemania.nl, die is gemaakt om Scrabble-spelers te helpen. Met de zoekmachine hieronder kunt u de juistheid van woorden controleren en woorden vinden die bestaan uit de letters die u hebt. Scrabble is al sinds 1931 een doorlopende bron van vermaak. Het ontwikkelt de logische denkvaardigheden van zowel kinderen als volwassenen, stimuleert creativiteit en leert de principes van gezonde concurrentie. Onthoud dat je hints alleen als laatste redmiddel moet gebruiken - op die manier zal het plezier van het spel voor jou en je vrienden het grootst zijn. Maak gebruik van het Scrabble-woordenboek!

Als je daarentegen Scrabble speelt in het Frans, maak dan gebruik van de website "Tricher Scrabble". Voor degenen die op zoek zijn naar oplossingen voor kruiswoordraadsels in het Pools, raden we aan om gebruik te maken van de website https://krzyżówka.pl/.

Scrabblemania - het Scrabble woordenboek

Het woordenboek dat door de service wordt gebruikt, is de OSPS - Officiële Scrabble Woordenlijst. Het woordenboek wordt voortdurend bijgewerkt en bevat al meer dan 2,5 miljoen toegestane woorden in het Scrabble-spel. Het stelt u in staat om te controleren of een bepaald woord legaal is en of u het in Scrabble kunt gebruiken of niet. Bovendien biedt het woordenboek de mogelijkheid om te controleren welke toegestane woorden u kunt vormen uit de gegeven letters. Een zeer nuttig hulpmiddel om Scrabble te leren.

Wie benutzt man das Scrabble-Wörterbuch?

Es stehen zwei Optionen zur Verfügung: "Wort überprüfen" und "Wörter suchen mit den angegebenen Buchstaben". Wenn wir überprüfen möchten, ob ein Wort, das wir im Spiel verwenden möchten, zugelassen ist, geben wir es in das Feld "Geben Sie ein Wort oder die Buchstaben ein ..." ein und drücken die Taste "Wort überprüfen". Das Tool zeigt uns, ob das Wort zulässig ist oder nicht. Wenn wir jedoch überprüfen möchten, welche Wörter wir aus den von uns besessenen Buchstaben bilden können, geben wir die Buchstaben in dasselbe Feld "Geben Sie ein Wort oder die Buchstaben ein ..." ein und drücken die Taste "Wörter suchen mit den angegebenen Buchstaben". Das Tool zeigt uns eine Liste aller erlaubten Wörter, die wir aus den von uns angegebenen Buchstaben bilden können.

Woorden uit letters - Uitgebreid zoeken

De pagina biedt ook een speciale optie voor woordzoeken - het uitgebreide zoeken. Om gebruik te maken van de uitgebreide zoekoptie, klik naast het veld "Voer een woord of de letters in ..." op de knop "Uitgebreid zoeken". Nu kunnen we aangeven naar welke woorden we zoeken door bepaalde criteria op te geven. De letters die worden ingevoerd in het eerste veld "Voer een woord of de letters in ..." worden gezocht op basis van het patroon dat wordt ingevoerd in het tweede veld "Uw patroon - Hulp van de site".

Symbolen voor het patroon:

* - willekeurig aantal letters
? – precies één letter

Voorbeelden van het gebruik van het patroon:

P* - alle woorden die beginnen met de letter "P"
*S - alle woorden die eindigen op de letter "S"
T?? – woorden die beginnen met de letter "T" en eindigen met twee willekeurige letters, bijvoorbeeld TAK, TIK
P?A* - woorden die beginnen met "P", de tweede letter is willekeurig, de derde letter "A" eindigt met willekeurige letters, bijvoorbeeld PRACA, PIANINO ...

Nieuwheid! Zoeken naar een patroon met alle letters in het alfabet
Als u * (asterisk) invoert in het eerste veld - worden alle woorden gezocht die passen bij het patroon, rekening houdend met ALLE letters in het alfabet.

Wat zijn anagrammen?

De naam komt van de Griekse woorden: ana- (over) en grámma (letter), en verwijst naar een woord, een uitdrukking of een hele zin die wordt gevormd door de letters of lettergrepen van een ander woord of zin te herschikken en alle letters (klanken of lettergrepen) van het oorspronkelijke materiaal te gebruiken. In spellen zoals Scrabble is het vermogen om letters te herschikken en nieuwe woorden te vormen uiterst nuttig. Met onze tools kunnen we willekeurige anagrammen maken uit de gegeven letters of woorden.

Welke woorden zijn niet toegestaan in het Scrabble-spel?

De lijsten van woorden veranderen voortdurend, en dat geldt ook voor niet-toegestane woorden. Er zijn enkele regels die kunnen helpen om te bepalen of een bepaald woord toegestaan is.
Niet toegestaan zijn:
 • Eigennamen
 • Afkortingen
 • Woorden met een apostrof
 • Woorden met een koppelteken
 • Woorden met letters die niet voorkomen in de Poolse versie van het Scrabble-spel
 • Merknamen en bedrijven
 • Enzovoort
De beste manier is om het woord te controleren met ons gereedschap. Voer het interessante woord in het veld "Voer een woord of letters in ..." in en klik op de knop "Woord controleren". Het gereedschap laat zien of het woord is toegestaan of niet.

Woordgenerator – wat is het en waarvoor kun je het gebruiken?

 

Heb je ook zin een relaxmoment na een dag druk in de weer te zijn geweest? Misschien heb je een leuke ontmoeting met vrienden in het weekend? Na een goed gesprek is niks zo fijn als gezellig samen een spelletje te spelen. Wat te denken van bijvoorbeeld een topspelletje als Scrabble, dat iedereen leuk vindt. Een geweldige manier om leuk en gezellig de middag door te brengen en je woordenschat bij te spijkeren. Iedereen houdt van dit spelletje, jong en oud. Kinderen vinden het winnen fantastisch, volwassene kunnen hun taalvaardigheid laten schitteren. Maar hoe ga jij een potje Scrabble winnen? Een woordgenerator is een handig hulpmiddel hierbij, aan de hand van de letters die jij bezit, geeft woordgenerator mogelijkheden voor de te leggen woorden. Leer nu, hoe jij jouw Scrabble vaardigheden naar een hoger plan tilt!

 

Woordgenerator – wat is het?

 

Scrabble ken je vast wel, maar je weet niet wat een woordgenerator is? Let dan even heel goed op! Een woordgenerator is een speciale tool, waar anagrammen in gemaakt kunnen worden. Een anagram of letterkeer is een woord gevormd uit letters van een ander woord, maar dan in een andere volgorde. Het enige wat jij moet opgeven in een woordgenerator zijn de te gebruiken letters.

 

De online woordgenerator werkt als een soort zoekmachine. In het zoekveld vul je jouw getrokken letters in (volgorde van invullen heeft geen invloed op de resultaten). Vervolgens klik je op zoeken. En hier gaat ‘’de magie’’’ zijn werk doen. In een oogwenk laat woordgenerator aan jou verschillende opties van woorden zien die je kan leggen. Jouw concurrentie heeft geen schijn van kans!

 

Woordgenerator maakt woorden van de gegeven letters – aangepast aan jouw wensen

 

De geavanceerde online woordgenerator is een tool, die je kunt aanpassen aan jouw wensen, afhankelijk van het spel dat je speelt ( deze tool is niet alleen heel handig voor een spelletje Scrabble) of welke hints je nodig hebt. Aanpassen kun je als volgt:

 • Het aantal te maken woorden aan de hand van de gegeven letters.
 • Uit hoeveel letters een woord moet bestaan.
 • Met welke letter het woord moet beginnen of eindigen.
 • In welke taal de woorden gemaakt moeten worden.
 • Het genereren van woorden toespitsen op bepaalde categorieën.

Sommige woord generatoren beschikken over de optie dat woorden automatisch kunnen worden voorgelezen of ze passen de resultaten aan met het verstrijken van een bepaalde periode.

 

Let erop, dat een woordgenerator zich altijd baseert op algemene, populaire woorden, die te vinden zijn in algemene woordenboeken. Hele abstracte en frivole woorden zullen, dus niet voorkomen. Groot bijkomend voordeel is daarom, dat niemand vraagtekens gaat zetten bij jouw gelegde woorden tijdens een spelletje Scrabble.

 

Woordspelingen naar een hoger niveau tillen

 

Niet alleen bij een spelletje Scrabble draait het om woorden. Denk bijvoorbeeld aan lekker samen, gezellig een spelletje hints doen, echt iets voor jong en oud. Ideaal voor een feestje om in de feeststemming te komen. Om goed uit de verf te komen is alleen zin hebben, lef en originaliteit nodig. De creatieve vrijheid is eindeloos, een echte explosie van de feeststemming is gegarandeerd!

 

Hints zijn niet alleen leuk, maar ook zeer waardevol bij de geestelijke ontwikkeling van kinderen. Bij hints gaat het erom dat de speler door middel van uitbeelden woorden overbrengt aan de rest van de spelers. Vooral kinderen leren hierbij non –verbaal communiceren en kunnen hun creativiteit vergroten. Zo zie je maar weer, leuk kan ook heel leerzaam zijn!

 

Voor diegene die niet op leuke en goede woorden kunnen uitkomen is er de oplossing. De woordgenerator! De woordgenerator kan willekeurig een woord ‘opgooien’ dat gebruikt kan worden bij een spelletje hints! Het is een ontzettend handig hulpmiddel, geloof je niet alleen maar in mooie woorden van ons? Ga het dan snel zelf uittesten! Je gaat onze mening vast delen.

 

Voor diegene met kinderen is er nog een heel leuk een leerzaam aspect aan de woordgenerator . Laat de generator bijvoorbeeld vijf woorden ‘opgooien’ die aangepast zijn aan het taalniveau van jouw kinderen. Ga vervolgens samen aan de hand van die vijf woorden een leuk verhaal bedenken. Echt een gezellige, maar ook vooral voor jouw kinderen leerzame ervaring!

 

Verrijk jouw woordenschat.

 

Een woordgenerator is altijd handig tijdens een spelletje in de avond met vrienden, tijdens een relaxed weekend met familie of in je eentje om zo je zelfkennis te verruimen.

 

Misschien ben je wel dagelijks bezig met professioneel schrijven van teksten? Of heb je altijd al iets op papier willen zetten, maar de beginnetjes verdwijnen al snel in een la? Houd je niet van herhalen, en word je door vrienden al gekscherend synoniem genoemd? Dan is een woordgenerator uit geselecteerde letters echt iets voor jou!

 

Doorzoek gegeven woorden, ontdek en leer nieuwe woorden en verrijk jouw woordenschat. Kies bijvoorbeeld elke dag vijf woorden uit, noteer ze op een briefje en plak ze bijvoorbeeld op de spiegel. Herhaal ze tijdens het tandenpoetsen of wanneer je even je haar goed moet doen. Deze training gaat een enorme boost zijn voor jouw woordkennis.

 

Woordgenerator in het Nederlands, of toch...

 

Door gebruik te maken van woordgenerator wordt jij een kampioen in Scrabble. Het gaat je helpen bij andere woordspelletjes en je woordenschat gaat er sterk op vooruit. Denk je dat dit de enige zaken zijn waarvoor je een woordgenerator kunt gaan gebruiken? Fout! We hebben nog een belangrijke troef achter de hand.

 

We hoeven ons bij een woordgenerator niet te beperken tot alleen maar Nederlands. We kunnen ook andere talen gebruiken. Ben je redelijk de Engelse taal machtig, verruim die dan door gebruik te maken van een woordgenerator die willekeurig woorden kiest. Vond je turks altijd al fascinerend, kies dan een keer voor Turks. Droom jij juist over het mandarijn, grijp je kans, en Chinees gaat vast de aandacht trekken van dat meisje, waar jij een oogje op hebt? Grijp je kans!

 

Woordgenerator online – samenvattend

 

Een woordgenerator is een handige tool die werkt aan de hand van anagrammen. Heel handig bij een gezellig spelletje Scrabble, het enige wat je moet doen, is het invoeren van jouw letters. Een woordgenerator gaat ook erg helpen bij andere woordspelletjes. Of ga lekker creatief aan de gang met (jonge) kinderen, maak een leuk, spannend en vooral creatief verhaal.

 

Kies voor een willekeurige weergave van woorden als je jouw woordenschat wilt gaan uitbreiden, zowel in het Nederlands of in een andere taal. Zo zie je maar, een woordgenerator kun je voor heel veel zaken gebruiken. Het gebruik is makkelijk en snel. Maak kennis, en verruim jouw geformuleerde, taalkennis enorm!

 

Andere aanbevolen Scrabble-gerelateerde sites: